Seronok Bila Tengok Ombak Besar Tetapi Tidak Lama Lepas Itu Sesuatu Yang Mengejutkan Terjadi

Video Penuh Kejadian Ombak Mengamuk Berada Di Bawah Artikel

Hello tengok video kami ini orang itu tak sayang nyawa dah kena ombak yang sebesar itu pun tak mau lari lagi betul betul orang itu tak takut mati lihat video ini sila scroll kebawah untuk melihat kesudahan nya video ini agar kita sama sama dapat tauladan dan kejadian ini tak kena pada kita atau pun pada keluarga kita semua..

Pergi ke pantai tampak seperti sebuah kegiatan yang tidak berbahaya. Nyatanya, ada bahaya-bahaya mengintai yang dapat membuat liburan di pantai menjadi sebuah masalah besar. Berikut beberapa hal paling berbahaya di pantai dan cara menghindarinya.

Video Penuh Kejadian Ombak Mengamuk Berada Di Bawah Artikel

Arus balik. Arus balik (rip current) merupakan gelombang yang bergerak dari dalam laut ke pantai dan bergerak kembali ke laut. Biasanya arus ini yang menarik perenang ke dalam air. Arus tersebut adalah bahaya utama bagi para pelancong di pantai.

Jika Anda terjebak di dalam arus balik, cara terbaik untuk selamat adalah dengan berenang mengikuti arus, bukan melawan arus. Lalu berenang sejajar dengan garis pantai sampai akhirnya di ujung arus. Kebanyakan korban dari arus balik meninggal karena kelelahan, bukan tenggelam, sebab mereka berusaha untuk berenang melawan arus dan akhirnya kalah.

Video Penuh Kejadian Ombak Mengamuk Berada Di Bawah Artikel

Lihat video ini orang itu asik seronok menonton ombak yang besar tak sangka mereka yang kena di hanyutkan ombak yang sangat sangat besar sungguh seram vedio ini harap maklum…tengok vedio ini agar kita tak jadi seperti orang dalam vedio ini kejadian ini di luar negara sedang asik menonton ombak tak sangka di hanyut kan ombak itu…

ok lah jangan lupa untuk like ke FB fan page kami sebab banyak lagi vedio vedio yang menarik yang akan kami sajikan untuk anda seperti isu isu semasa bencana alam hiburan berita artis kita cerita lucu dan banyak lagi yang akan anda tonton jangan terlepas itu semua…dan juga jangan lupa like ke fan page kami di KOLEKSI VEDIO HANGAT sebab di fan page kami itu ada banyak vedio vedio yang a da boleh dapat pelbagai cerita ada.oklah terima kasih dari kami selamat menonton

Video Penuh Ombak Mengamuk

SUMBER : KOTAKMEDIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *