Safiey Illias Tayang ‘Barang Kebanggaan’ Dia Sebab Ramai Yang Pertikaikan Tapi Masih Lagi Kecam Lepas Tayang Juga

Amboi! Nampaknya jutawan kosmetik ini seperti nak menunjuk bahagian ‘aset’ mantap dia tu untuk tatapan orang ramai.

Siapa lah yang tak kenal dengan usahawan yang semakin mencipta nama dan dikenali ramai, Safiey Illias ni kan. Selain nama Sajat, Safiey bukan lah satu nama yang asing lagi dikalangan rakyat Malaysia.

Safiey terlihat lebih berani di media sosial, lihat sahaja video menggiurkan yang baru dimuat naik Safiey di akaun Instagramnya, bukan main seksi lagi. Safiey seperti sengaja mendedahkan bahagian punggung bagi membuktikan lentikkan punggungnya adalah semula jadi. Selamba jer kan?

Namun, keseksian Safiey ternyata ‘memakan diri’ apabila gambarnya ‘melentik’ sakan di Instagram mengundang kritikan netizen lagi-lagi ia berlaku di bulan Ramadan.

Safiey menjadi sebutan tidak lama dahulu kerana keputusannya untuk berhijrah daripada seorang maknyah untuk kembali ke pada fitrah. Malah, keputusannya itu disambut baik dan disokong penuh seluruh rakyat Malaysia hingga menjadi viral.

Namun, penghijrahannya tidak bertahan lama apabila kini Safiey mengakui dirinya telah kembali menjadi pondan dan telah penat untuk menjadi baik.

SUMBER : Hangat

Safiey Illias Bimbang Faiz Roslan Akan Bunuh Diri

Image result for safiey faiz

Nampaknya kekecohan yang melanda instafamous Faiz Roslan masih berterusan hingga saat ini dikalangan netizen mahupun selebriti tempatan. Seakan-akan tidak endah mengenai nasihat dan pengajaran yang diberikan, Faiz sekali lagi jadi bualan netizen kerana membuat pengakuan tidak berpuasa dan tak menunaikan solat lima waktu secara terbuka.

Pengakuan itu tersebut telah menerima pelbagai kritikan dan kecaman teruk daripada netizen yang menganggap sifat malu pada dirinya semakin hilang akibat mengejar populariti. Khabarnya akaun Instagram Faiz telah dinyahaktif atau dipadam oleh pihak Instagram. Betul ke?

Safiey Illias Tegur Netizen

Bimbang dengan kontroversi yang sedang menghantui remaja berusia 18 tahun itu, jutawan kosmetik Safiey Illias telah membuat satu entri di Instagramnya untuk mengulas isu ini.

Safiey berkata, netizen seharusnya tidak menyulitkan lagi keadaan. Netizen disarankan menegur Faiz dengan cara yang lebih baik dan beri masa padanya untuk diri sendiri merasa serba salah atas apa yang dilakukan.

Bimbang Akan Bunuh Diri

Dengan kesedihan yang menyelubungi Faiz pada saat ini, Safiey berkata,  semua ini akan membawa kepada Depresi atau tekanan. Safiey akui dia sendiri pernah mengalami situasi ini. Rasa tersisih sampai tahap benci pada diri sehingga mahu bunuh diri.

SUMBER : HANGAT

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *